Renovatie Leopoldplein en Bernardusplein Nieuwpoort

Datum oplevering :
11 april 2014
Opdrachtgever :
Stad Nieuwpoort en Afdeling Kust

De zee is de inspiratiebron voor de volledige herinrichting van de zone tussen de zeedijk en de kerk in Nieuwpoort-Bad.   
   
Het oorspronkelijke Leopoldplein, een parkeerplaats, werd omgevormd tot een sfeerrijk plein met ligzetels, zitbanken en windschermen.  Het plein kreeg een maritieme vormgeving. Zo lijken de stevige palen van de windschermen op overblijfselen van een staketsel. Op de schermen staan gedichten over de Noordzee en Nieuwpoort. Ze zijn van lokale schrijvers, maar ook van Hugo Claus, Paul Snoek en Jacques Brel. De zes houten lantaarnpalen verwijzen naar de masten van een schip.
 
Ook de kerkomgeving is aangepakt. Het Leopoldplein en het Bernardusplein vormen nu een aaneengesloten open ruimte gericht naar de zee. ​